Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο Χαλάνδρι, με αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί σοβαρά ένας άνδρας. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο «Γεώργιος Γεννηματάς» αφού έχει δεχθεί σφαίρες στο στομάχι.

Ποια είναι η δράστρια

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οφθλαμίατρος είχε σχέση με τη γυναίκα που τον πυροβόλησε και με την οποία απέκτησε ένα κοριτσάκι. Ο 68χρονος, πατέρας άλλων δύο παιδιών, αποφάσισε να μεγαλώσει ο ίδιος τη 12χρονη μαζί με τη σύζυγό του, με την οποία είναι πάρα πολλά χρόνια παντρεμένοι.

Η δράστρια είναι η βιολογική μητέρα του παιδιού. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η γυναίκα τον περίμενε έξω από το σπίτι του και οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε δημοτικό σχολείο.

Νεότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναφέρουν ότι τον πυροβόλησε δύο φορές. Η γυναίκα είναι σε κατάσταση σοκ και υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία της με τους αστυνομικούς, προκειμένου να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Η δράστρια δεν έκανε κάποια προσπάθεια να διαφύγει από το σημείο. Παρέμεινε εκεί, με το όπλο στο χέρι, περιμένοντας να τη συλλάβουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πρώην ζευγάρι που είχε συχνές προστριβές και καβγάδες. Την ώρα που οι αστυνομικοί την κρατούσαν με τις χειροπέδες μέσα στο περιπολικό, η γυναίκα ακούστηκε να φωνάζει: «Μου απήγαγαν και μου βίασαν το παιδί», χωρίς να είναι σαφές για ποιους αναφέρεται ή αν κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της.

Αντίθετα πληροφορίες από τους γείτονες κάνουν λόγο για μια γυναίκα με έξαλλη συμπεριφορά που συχνά απειλούσε τον γιατρό και την σύζυγό του ότι θα τους σκοτώσει, γιατί αντιδρούσε στο γεγονός ότι ο γιατρός είχε την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού και το μεγάλωνε με την σύζυγό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα επισκέφθηκε τον πρώην σύντροφό της στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, προκειμένου να πάρει τη 12χρονη κόρη της. Μετά από έντονη λογομαχία, η γυναίκα φαίνεται να πυροβόλησε πέντε φορές τον άνδρα.

Έλληνας γιατρός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς που δέχθηκε το μεσημέρι, από αλλοδαπή γυναίκα, η οποία συνελήφθη, στη συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Φιλικής Εταιρίας, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχαν σχέση, από την οποία απέκτησαν ένα κορίτσι, που είναι 12 ετών σήμερα.

Ο γιατρός διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες θύμα της επίθεσης είναι ο γνωστός χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος. Είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου ‘ΥΓΕΙΑ’. Διευθύνει παράλληλα το Ιατρείο Διάγνωσης και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων «ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ”.

Από το 1989 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο ‘ΟΦΘΑΛΜΟΣ’ και το Θεραπευτήριο ‘ΥΓΕΙΑ’ όπου ασχολήθηκε, εκτός των άλλων, με τη χρήση των ακτίνων laser και τις παθήσεις του αμφιβληστροειδή και της ωχράς κηλίδας (medical retina).