Ο Τζέρι Ντάγκλας, ο ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του Τζον Άμποτ στη μακροχρόνια σαπουνόπερα «The Young and the Restless», πέθανε στις 9 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες μετά από σύντομη ασθένεια.  Ήταν 88.

Ο Ντάγκλας ήταν ο βασικός πυλώνας του κορυφαίου καθημερινού σίριαλ του CBS για περισσότερα από 30 χρόνια στον ρόλο του μεγιστάνα των καλλυντικών και του στυλοβάτη της φανταστικής Πόλης της Γένοβας του «Y&R». Επίσης, συγκέντρωσε δεκάδες πλάνα στην τηλεόραση και δεύτερους ρόλους σε ταινίες κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, από «The Bionic Woman», «Barnaby Jones» και «The Streets of San Francisco» έως «Arrested Development», «Cold Case» και “Melrose Place.”

Ο Ντάγκλας ήταν τακτικό στο «Y&R» από το 1982 έως το 2006. Ακόμη και μετά τον θάνατο του χαρακτήρα του, ο Άμποτ εμφανιζόταν σε αναδρομές κατά καιρούς, πιο πρόσφατα το 2006 όταν επέστρεψε ως φάντασμα για να καθοδηγήσει τα παιδιά του από τη μετά θάνατον ζωή.. «Y&R» ήταν βασικός πυλώνας της ημερήσιας σειράς του CBS από το 1973. Το σίριαλ ξεπέρασε τα 20.000 επεισόδια πέρυσι.