Ολοκληρώθηκε η έρευνα που είχε ξεκινήσει η Λίβερπουλ, μετά από επίσημη καταγγελία της Μάντσεστερ Σίτι για παραβατική συμπεριφορά οπαδών, στο ντέρμπι του Άνφιλντ, αρχές Οκτωβρίου, με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ να υποστηρίζει πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τους καταγγέλοντες.

Υπενθυμίζεται πως η Σίτι είχε καταγγείλει πως, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ένας οπαδός της Λίβερπουλ έφτυσε προς τους ανθρώπους του πάγκου της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε έρευνα, για το περιστατικό, και, με την ολοκλήρωση της έρευνας, εκπρόσωπος της ομάδας σημείωσε τα εξής: «Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, περιλάμβαναν δηλώσεις από το προσωπικό της Μάντσεστερ Σίτι, οπαδούς, ανθρώπους που ήταν επιφορτισμένοι με την τέλεση του αγώνα, ενώ υπήρχαν και πλάνα από video και ηχογραφήσεις.

Ακολουθήσαμε τις επίσημες διαδικασίες κυρώσεων του συλλόγου και έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τους καταγγέλοντες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέρη που υποστήριξαν αυτήν την έρευνα και τώρα θεωρούμε ότι το θέμα έχει κλείσει».