Στη εκπομπή «LIVE NEWS» φιλοξενήθηκε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, την πορεία της πανδημίας και την πρότασή του να χορηγείται το εμβόλιο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τους έξι μήνες.

«Είναι γεγονός ότι είμαστε σε μία ανοδική πορεία σε αυτό το επιδημικό κύμα. Το δυσάρεστο είναι ότι ακόμα ο χειμώνας είναι μπροστά μας, πραγματικά δεν έχει κρύο στις νότιες περιοχές, άρα αναμένεται να πάμε σε ακόμα μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε.

«Πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας είναι ανεμβολίαστοι και αρκετοί συμπολίτες μας είναι εμβολισμένοι αρκετά παλαιότερα» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε να ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση νωρίτερα από τους έξι μήνες, στους τέσσερις.

«Εγώ παρουσίασα την επιστημονική μου άποψη την οποία στηρίζω στα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ρωτήσετε την επιτροπή» δήλωσε και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα πιο σκληρά μέτρα.

«Το αν θα δούμε πιο σκληρά μέτρα εξαρτάται από την πολιτική ηγεσία και τις αποφάσεις που θα πάρει» ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δείτε αναλυτικά