Στις 26 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν να αφήσουν αμφιβολίες γύρω από τους λόγους που ο 33χρονος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας πως ο μηχανισμός έντονου οργανικού στρες που αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, αποτελεί πιθανολόγηση και όχι βεβαιότητα.

Μάλιστα, ο μάρτυρας -όταν έγινε προσπάθεια να εξακριβωθεί αν ένα φάρμακο που εντοπίστηκε στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου, μπορούσε να συνδέεται με το θάνατο του- έφτασε στο σημείο να επισημαίνει: «Είναι σα να λέμε ότι ένας άνθρωπος πέθανε σε τροχαίο και επειδή βρέθηκε ασπιρίνη, θα αποδώσουμε το θάνατο στην ασπιρίνη. Από την τοξικολογική έκθεση φάνηκε ότι ήταν μία κανονική δόση».

Ο ιατροδικαστής απαντώντας και στις ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, επανέλαβε ότι ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας που να σχετίζεται με το θάνατο του, καθώς και ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτόν.

Η δήλωση της Ελένης Κωστοπούλου, μητέρας του Ζακ

Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης δολοφόνων ήταν πως ο Ζαχαρίας ήταν βαριά άρρωστος και ότι έτυχε να πεθάνει στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος και πως αν παίρνετε παυσίπονο μπορεί να πεθάνετε.

Δηλώσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν την οικογένεια του θύματος:

Η Άννυ Παπαρούσου ανέφερε ότι ο ιατροδικαστής επανέλαβε ότι αιτία θανάτου ήταν όλα τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος. «Κατέρρευσε η προσπάθεια της υπεράσπισης ότι δεν κατέληξε από τα χτυπήματα αλλά από ένα ισχαιμικό επεισόδιο που κατά τύχη συνέβη εκείνη την ημέρα».

Η Κλειώ Παπαπαντολέων σημείωσε ότι επί πέντε ώρες ο ιατροδικαστής κατέθεσε όσα περιλάμβανε και στην έκθεσή του. «Μας είπε ότι δεν υπάρχει άλλο στοιχείο για τη θανάτωση Ζακ Κωστόπουλου παρά μόνο τα χτυπήματα».

Από την πλευρά της η Εβίτα Βαρελα δικηγόρος των αστυνομικών είπε ότι ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να συσχετίσει τα τραύματα με καμία από τις δράσεις των κατηγορουμένων.