«Από τις διαδόσεις και τις διαψεύσεις που γίνονται, το κύριο και σημαντικό που λείπει, αλλά πρέπει να ακουστεί είναι: Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συζήτηση που γίνεται για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Περισσός επαναλβάνει μία σειρά μέτρων, που πρέπει να ληφθούν, όπως υποστηρίζει, προκειμένου να μην επιστρέψουν τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση, μακριά από τα σχολεία, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

  • «Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.
  • Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.».

«Τα υπόλοιπα», καταλήγει το ΚΚΕ, «είναι ‘άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’ και δεν απαντούν στις απολύτως λογικές ανησυχίες και προβληματισμούς γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών».