Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα κομμωτές που σήμερα απεργούν αντιδρώντας στα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο, και μεταξύ άλλων, προβλέπουν την είσοδο ανεμβολίαστων στα κομμωτήρια μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid αλλά και μοριακού τεστ.

Οι συγκεντρωμένοι, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικά τα μέτρα και  κάνουν λόγο για σημαντικό περιορισμό στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των εσόδων τους.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα τα κομμωτήρια τους σε όλη την Ελλάδα ενώ θα καταθέσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας και για την οικονομική βοήθεια που δεν έλαβε ο κλάδος στο αρμόδιο υπουργείο όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας τους, οι κομμωτές,  ζητούν την εξαίρεση τους από τα μέτρα καθώς όπως τονίζουν τα καταστήματά τους υπάγονται σε αυτά του υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασφαλίζουν την προστασία των πελατών με τα σωστά μέτρα υγιεινής.