Έρευνα στα οικονομικά της Μπαρτσελόνα ζήτησε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χαβιέρ Τέμπας, αμφισβητώντας ευθέως την αλήθεια πίσω από τα νούμερα που έχει ανακοινώσει η καταλανική ομάδα.

Σημειωτέον πως και ο πρώην πρόεδρος της FC Barcelona, Γιόσεφ Μαρία Μπαρτομέου πρόσφατα κατηγόρησε τη σημερινή διοίκηση πως παρουσιάζει τα οικονομικά της ομάδας σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι είναι και πως τα ύψους 1,35 εκατ. ευρώ χρέη που δηλώνει η διοίκηση του Ζοάν Λαπόρτα είναι σχεδόν διπλάσια από το πραγματικό νούμερο. Βέβαια η σημερινή διοίκηση έχει ευθέως κατηγορήσει τον Μπαρτομέου για κακοδιαχείριση που «έπνιξε» στα χρέη τους Μπλαουγκράνα.

Σε κάθε περίπτωση οι καταγγελίες Μπαρτομέου έδωσαν στην La Liga την ευκαιρία που επιζητούσε, δεδομένης και της σκληρής κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, ώστε ο επικεφαλής της Χαβιέρ Τέμπας να ζητήσει από το αρμόδιο, Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο λογιστικό έλεγχο, ώστε να διαπιστώσει αν οι κατηγορίες ευσταθούν.

«Έχουμε τα νούμερα που έδειχναν πως η Μπάρτσα ήταν σχεδόν πεθαμένη, οπότε δεν θα μπορούσαν να έχουν διασφαλίσει ένα δάνειο ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ. Επομένως η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή, αν και σίγουρα είναι χειρότερη από την Ρεάλ Μαδρίτης» τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «L’Equipe».

Σημειωτέον πως παρά τα τεράστια χρέη της ομάδας, ο Λαπόρτα έχει εμφανιστεί να σχεδιάζει τουλάχιστον τρεις μεταγραφές για τον Ιανουάριο. Μάλιστα στο ραντάρ του φαίνεται πως είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού της Beijing Guoan και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν της Μπάγερν Μονάχου.