Σε επιλογές με ορατούς κινδύνους υγειονομικών, κοινωνικών και πολιτικών περιπλοκών ως προς τη διαχείριση της τρέχουσας φάσης της πανδημίας έχει καταλήξει η κυβέρνηση.Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τη στρατηγική του την προηγούμενη Τετάρτη στη συνέντευξή του στο Mega, τραβώντας τη διαχωριστική γραμμή. Μίλησε ευθέως για «πανδημία των ανεμβολίαστων» και επανέλαβε την κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown.

Παρά ταύτα, η επανάληψη της πανδημικής έξαρσης, ακριβώς έναν χρόνο μετά την περυσινή επιβολή του δεύτερου γενικού απαγορευτικού, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, δεδομένης και μιας παραδοχής του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει περιλάβει στα μεγαλύτερα λάθη της θητείας του την καθυστέρηση ως προς την επιβολή μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο του 2020.

Στην κυβέρνηση αναγνώριζαν κατά το διάστημα που προηγήθηκε των αποφάσεων για την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων κινητικότητας των ανεμβολίαστων ότι η εκστρατεία πειθούς είχε φτάσει στα όριά της. Ομως, την ίδια στιγμή, ειδικά σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, είναι φανερό ότι και εφέτος υπήρξαν καθυστερήσεις στις παρεμβάσεις, με διαφορετική πάντως αφετηρία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δεδομένης της ύπαρξης των εμβολίων.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί