Δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, δύο μεγάλες προσωπικότητες, με καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν. Πλέον όμως έχουν περάσει και οι δύο έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, σε ένα σαφώς πιο υπεύθυνο πόστο, αυτό του προπονητή. Ο ένας πρωτάρης σε αυτόν τον ρόλο, ο άλλος έχοντας ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός. Αριέλ Ιμπαγάσα και Πάμπλο Γκαρσία έδωσαν πολλές «μάχες» ως αντίπαλοι με σορτσάκι και φανέλα και πλέον είναι έτοιμοι να κοντραριστούν φορώντας το κουστούμι τους στον πάγκο του Ολυμπιακού Β’ και του ΠΑΟΚ Β’ αντίστοιχα.

Η Super League 2 κάνει πρεμιέρα με μεγάλο ντέρμπι στο οποίο τα «φώτα» θα είναι δικαιολογημένα πάνω στους δύο τεχνικούς. Το παρελθόν τους πλούσιο. Οκτώ φορές έχουν έρθει αντιμέτωποι ως ποδοσφαιριστές σε Ισπανία και Ελλάδα, με τον Ιμπαγάσα να μετρά τέσσερις νίκες και τον Ουρουγουανό δύο. Όσο για τις κόντρες τους σε Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, υπάρχει ισορροπία με 2-2. Σήμερα θα ανοίξουν και ένα νέο κεφάλαιο στην μεταξύ τους κόντρα, ως προπονητές. Ποιος θα πάρει κεφάλι;

Αν κρίνουμε από την καριέρα που είχαν ως ποδοσφαιριστές και από το στυλ παιχνιδιού τους πάντως, η φιλοσοφία και οι ιδέες τους σε αυτή τη δουλειά δεν θα μοιάζουν και πολύ. Ο Ισπανός από τη μία ήταν ένα κλασικό δεκάρι παλαιάς κοπής, τεχνίτης με ποιότητα που έκανε τη διαφορά. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία όπου φόρεσε τις φανέλες μεγάλων ομάδων όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Βιαγιαρεάλ αφήνοντας στην κάθε μία το στίγμα του.

Ο Ουρουανός από την άλλη, είχε αυτά ακριβώς που περιμένεις από έναν… Ουρουγουανό χαφ. Ξύλο, πάθος, αυταπάρνηση, μαχητικότητα. Εξίσου σπουδαία καριέρα, με μεγαλύτερο παράσημο τα χρόνια που βρέθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης έστω κι αν τα δύο από τα τρία έφυγε δανεικός. Με πολλές καλές αλλά και άσχημες στιγμές στην καριέρα του, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Αναμφισβήτητα όμως ποδοσφαιριστής διαφοράς για τα ελληνικά δεδομένα και ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Και με ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με τον συνάδελφό του. Έχει ήδη εμπειρία ως πρώτος προπονητής και μάλιστα σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Και έναν τίτλο ήδη στο παλμαρέ του αφού με εκείνον στον πάγκο ο Δικέφαλος κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό. Ηλικιακά οι δυο τους δεν έχουν και μεγάλη απόσταση. Κατά επτά μήνες μεγαλύτερος είναι ο Ιμπαγάσα με την καριέρα τους ως ποδοσφαιριστές να είναι παράλληλη. Το 1994 ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του ο Ισπανός, δύο χρόνια αργότερα αργότερα ο Ουρουγουανός. Το 2015 έβαλε τέλος ο μεν, το 2014 ο δε.

Κοινός τους σταθμός, η Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν συνυπήρξαν, αλλά και για τους δύο οι «ροχιμπλάνκος» αποτελούν σημείο αναφοράς για διαφορετικούς λόγους. Ο Ιμπαγάσα για τα όσα σπουδαία πέτυχε εκεί ως ένας από τους πυλώνες της ομάδας την τριετία 2003-2006 και ο Γκαρσία γιατί ουσιαστικά αναδείχθηκε από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου που ήταν αυτός ο οποίος τον έφερε στην Ευρώπη μετά το ξεκίνημα στην Μοντεβιδέο και τους άνοιξε τον δρόμο για όσα ακολούθησαν.

Πλέον είναι έτοιμοι να δείξουν τις ικανότητές τους και από το νέο αυτό μετερίζι. Δεν θα είναι εύκολο αφού ναι μεν δεν υφίσταται η πίεση του πρωταθλητισμού ωστόσο εδώ υπάρχουν άλλες απαιτήσεις και ανάγκες όπως η αξιοποίηση και η ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που θα μπορέσουν στο μέλλον να αποτελέσουν κομμάτια των πρώτων ομάδων. Αλλά και οι ίδιοι θέλουν μέσα από τη δουλειά τους να δείξουν πως είναι ικανοί για το επόμενο βήμα στην προπονητική τους καριέρα.