Σαρωτικούς ελέγχους έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί η αστυνομία στην Αθήνα τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ και αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Κατά τους ελέγχους στις επιχειρήσεις δεν ελέγχονται μόνο οι πελάτες για την ύπαρξη των προβλεπόμενων εγγράφων, αλλά και οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα, αρκετοί πολίτες επισκέφτηκαν το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους τηρώντας τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.

Μικρές ουρές έχουν σχηματιστεί λόγο των αυστηρών ελέγχων που πραγματοποιούνται στην είσοδο του κάθε καταστήματος.

Υπενθυμίζεται πώς τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 06:00 σήμερα το πρωί αφορούν κυρίως στους μη εμβολιασμένους.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα, η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τις εκκλησίες.

Θεσσαλονίκη: Με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους άνοιξε η αγορά

Σύμφωνα με το grtimes, η αστυνομία ξεκίνησε ήδη από το πρωί εντατικούς και σαρωτικούς ελέγχους, τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις, στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη από το πρωί οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης ενώ στις επιχειρήσεις ελέγχονται πελάτες για την ύπαρξη των προβλεπόμενων εγγράφων, αλλά και εργαζόμενοι.

Με την αγορά να έχει ανοίξει, ήδη σε κάποια πολυκαταστήματα έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές λόγω των ελέγχων που πρέπει να γίνονται στην είσοδο.

Φωτό από grtimes


Επί ποδός 8.000 αστυνομικοί

Σημειώνεται πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου με την παρουσία υπουργών, αλλά και επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών που θα αναλάβουν να κάνουν τους ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας που θα κάνουν ελέγχους από σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο επίκεντρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι υπαίθριοι χώροι με οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.