Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε κλινική της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν προχθές, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 23 άνθρωποι έχουν νοσήσει.

Η συγκεκριμένη κλινική που βρίσκεται στην Θέρμη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί ηλικιωμένους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου αλλά και στην ιδιωτική κλινική “Αρωγή” που έχει διαθέσει 200 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης ενώ εξετάζεται το πως προέκυψε η διασπορά των κρουσμάτων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διασπορά φέρεται να ξεκίνησε από μια νοσοκόμα και μια καθαρίστρια που είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Οι δύο γυναίκες νόσησαν χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα και συνέχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, με πρωταρχικό στόχο των υπευθύνων να είναι το φρενάρισμα της διασποράς.