Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης της 8χρονης στη Ρόδο, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του 78χρονου παππού της,  από 52χρονη η οποία υποστηρίζει ότι την κακοποίησε σεξουαλικά από το 1978 μέχρι το 1982.

O παππούς κλήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων, και σήμερα αναμένεται να ζητήσει εκ νέου, από τον Πταισματοδίκη, προθεσμία για την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr

Οι πράξεις που διερευνώνται είναι οι εξής:

  • Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
  • Γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση
  • Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση
  • Κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση

Στο πλαίσιο της νέας προανάκρισης αναμένεται να δοθούν απαντήσεις από τον παππού σε όσα κατήγγειλε εις βάρος του, αιφνιδίως, μια 52χρονη, ομογενής από τις ΗΠΑ,  τα οποία προσέδωσαν νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση.

Σοκαριστική  καταγγελία

Παρότι τα καταγγελλόμενα από την 52χρονη αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί η κατάθεσή της είναι εξαιρετικά επιβαρυντική και έρχεται να δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά που χρήζουν εξηγήσεων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Η γυναίκα την 23η Οκτωβρίου 2021, εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και εξέφρασε σε ένορκη κατάθεσή της την επιθυμία της να γνωστοποιήσει στις αρχές κάποια γεγονότα που μπορεί, όπως τόνισε, να βοηθήσουν στην ανακάλυψη της αλήθειας σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης της οκτάχρονης στη Ρόδο.

Επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει το όνομά της αλλά γνωρίζει τη μητέρα της, υιοθετημένη κόρη του 78χρονου.

Πρόσθεσε ότι έχει φύγει από τη Ρόδο το 1995 και δεν έχει πλέον επαφή με την οικογένεια του 78χρονου, αλλ’ ότι τα όσα καταθέτει τα έχει αναφέρει και σε επιστολή που απέστειλε με ταχυμεταφορική εταιρεία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το έτος 2013.

Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον 78χρονο και ότι η σύζυγός του είναι θεία της.

«Άψογος στη χειραγώγηση»

Στα πρώτα χρόνια όταν ήταν 8-12 χρονών, επισκεπτόταν την οικία του 78χρονου για τον οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν πολύ καλός μαζί της και προσπαθούσε να βρει ευκαιρία να μένουν μόνοι.
Υποστήριξε ότι την έπαιρνε βόλτα σε χωράφι για να τα ταΐσουν ένα σκύλο και εκεί, όπως διατείνεται, ασελγούσε σε βάρος της.

Η 52χρονη σήμερα γυναίκα περιγράφει τα σεξουαλικά εγκλήματα που υποστηρίζει ότι τελέστηκαν εις βάρος της και υποστήριξε ότι την είχε πείσει πως ότι συνέβαινε ήταν κάτι εντελώς φυσιολογικό.

Περιγράφει άλλες περιπτώσεις ασελγών πράξεων εις βάρος της και σε άλλους χώρους, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να τον βλέπει και γενικώς απέφευγε να περνάει από το σπίτι του. Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι σε ηλικία 45 ετών, ξεκίνησε να έχει κρίσεις πανικού και φοβίες, αλλά με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας, μπόρεσε να ξεπεράσει τα τραύματα που είχε υποστεί, υποστηρίζοντας παραπέρα ότι ήταν «άψογος στη χειραγώγηση».

Υποστήριξε ότι δεν καταθέτει πλέον για δικό της όφελος ούτε ζητά την τιμωρία του αλλά για να προστατεύσει τα εγγόνια του! Οι αστυνομικοί τής υπέδειξαν την φωτογραφία του και η 52χρονη τον αναγνώρισε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ασέλγησε συνολικά εις βάρος της περίπου 10 φορές.

Στην επιστολή που είχε αποστείλει το 2013 στην Εισαγγελία η 52χρονη είχε ισχυριστεί ότι ο 78χρονος είχε υιοθετήσει την μητέρα των δύο παιδιών, η οποία όμως δεν φρόντιζε σωστά τα παιδιά της.

Είχε ισχυριστεί και τότε ότι είχε ασελγήσει σε βάρος της και εξέφραζε την ανησυχία της ότι μπορεί να έπραττε το ίδιο στην κόρη και στα εγγόνια του. Είχε προθυμοποιηθεί μάλιστα να έρθει στην Ρόδο και να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα ή σε όποια αρμόδια υπηρεσία.