Συγκλονισμένοι γιατροί και νοσηλευτές βλέπουν νέους ανεμβολίαστους να καταλήγουν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους σώσουν.

Τελευταίο θύμα της πανδημίας ο 27χρονος Γιώργος από τη Δράμα που κατέληξε χτες βράδυ στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο πατέρας του μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS ανέφερε: «Ήταν δύο μέτρα παλικάρι, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο».

Ο 27χρονος Γιώργος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Μόλις διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, οι γονείς του άμεσα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Τον είχαμε εδώ στο σπίτι με τον covid 2-3 μέρες, πηγαίναμε με γάντια, με στολές, με τέτοια μέσα, γιατί έπρεπε κάποιος να το εξυπηρετήσει, γιατί είναι τυφλό. Το πήγαμε εδώ στην Δράμα στο νοσοκομείο, ώρα ανάγκης, ιδίως με το οξυγόνο. Αναγκαστήκαμε να τον πάρουνε να τον πάνε στην Καβάλα, στο διπλανό νοσοκομείο».

Παρά το γεγονός πως και οι δύο γονείς είναι εμβολιασμένοι, ο φόβος για τις παρενέργειες τους απέτρεψε από το να εμβολιάσουν το παιδί τους.

«Εγώ και η σύζυγός μου είχαμε κάνει το εμβόλιο και τώρα με τρώνε οι τύψεις που δεν το έκανα το παιδί, έπρεπε να το πάρω εγώ από το χέρι και να πάω να το κάνω. Αλλά φοβόταν η σύζυγος τις παρενέργειες, γιατί χτύπησε άσχημα το παιδί».

Σε σοβαρή κατάσταση η 38χρονη από τα Γιαννιτσά

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χτες μια ακόμη 38χρονη ανεμβολίαστη έγκυος, θετική στον κοροναϊό.

«Περιμένω τηλέφωνο, είναι στο νοσοκομείο. Έχει τρεις – τέσσερις μέρες (σ.σ. στο νοσοκομείο). Τη βάλανε για καλύτερα μέσα», λέει ο πατέρας της.

Η 38χρονη έγκυος που δεν είχε εμβολιαστεί, νοσηλευόταν αρχικά στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στην Θεσσαλονίκη και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Παρέμβαση Πλεύρη μετά την αποκάλυψη LIVE NEWS

Δύο 24ωρα μετά τον τραγικό χαμό της 37χρονης Ελένης και την απίστευτη αποκάλυψη της μητέρας της στο LIVE NEWS, πως η γυναικολόγος της ήταν εκείνη που την απέτρεψε να εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζητά με επιστολή του από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να εξετάσει όλες τις καταγγελίες.

Στο μικροσκόπιο του υπ. Υγείας έχουν μπει παρόμοιες καταγγελίες καθώς δεν είναι λίγες οι εγκυμονούσες που δεν εμβολιάζονται μετά από προτροπή του γιατρού τους όπως η 30χρονη Έρη.

Οι γιατροί επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως το εμβόλιο δεν είναι απλά ασφαλές για τις εγκύους αλλά και επιβεβλημένο.