Στα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού, αλλά και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε στον Ant1 επίσης ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού ψηφοθηρικά και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το απέδειξε κλείνοντας τις εκκλησίες όταν έπρεπε για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Απαντώντας στο αν τα νέα μέτρα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως σε δυο κατευθύνσεις.

Αφενός να προστατέψουν τους πάντες από τον κοροναϊό και αφετέρου να ασκηθεί μια έμμεση πίεση προς τους ανεμβολίσαστους προκειμένου να εμβολιαστούν.

Θα έχει το πιστοποιητικό ημερομηνία λήξης;

Σε ότι αφορά τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά τη συμπλήρωση 6 μηνών από την δεύτερη δόση, είπε ότι η προσωπική του θέση είναι ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να σχετίζεται με την πληρότητα των αντισωμάτων και αποδεδειγμένα αυτά εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά αυτοί που θα κάνουν τις προτάσεις είναι όπως πάντα οι ειδικοί επιστήμονες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η εικόνα και ήδη έχουν πυκνώσει κατά πολύ τα δρομολόγια.