Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας 38χρονης εγκύου από την Κατερίνη, η οποία νοσηλευόταν με κοροναϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί κατάφεραν με καισαρική να πάρουν το βρέφος, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ερωτήματα προκύπτουν από την καταγγελία της μητέρας της 38χρονης στο MEGA ότι η γυναικολόγος της ήταν  που είχε αποτρέψει την 38χρονη από το να εμβολιαστεί.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά ο κ. Ηρακλής Τσανικίδης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά, με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας» είπε και πρόσθεσε:

«Σε όποια καταγγελία έχουμε, μιλάμε με τον συνάδελφο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «όπως κατάλαβα, δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια. Αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο».

«Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας» συνέχισε.

«Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο» τόνισε, κλείνοντας ο κ. Τσανικίδης.

Δείτε το ρεπορτάζ