«Ο συνυπολογισμός του πολιτικού κόστους όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, είναι ασυγχώρητος», τονίζει ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης ασκώντας κριτική στη στάση της κυβέρνησης για την εξαίρεση των πιστών ανεμβολίαστων από την υποχρεωτική προσκόμιση rapid τεστ για την προσέλευση στους ναούς.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη λήψη των αποφάσεων

Μάλιστα ο κ. Χριστοδουλάκης σχολιάζοντας την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου σχολιάζει ότι «η Ιερά Σύνοδος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων περισσότερο και από την ίδια την κυβέρνηση και την εκθέτει για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στη λήψη των αποφάσεων».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών στην ολομέλεια της Βουλής δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση απέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να πείσει για την αναγκαιότητα των εμβολιασμού. Είναι δεδομένο, ότι δεν αποτελεί λύση η άγονη αντιπαράθεση Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κομματοποίηση της πανδημίας δεν αφορά την κοινωνία.

»Το ερώτημα, σκληρά ή μαλακά μέτρα είναι ψευτοδίλημμα. Εμείς λέμε: τα ενδεδειγμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα μέτρα, χωρίς εξαιρέσεις και ρουσφέτια προς όφελος της κοινωνίας».