Σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ θα υποβληθεί από στιγμή σε στιγμή, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά το σπινθηρογράφημα και μετά τις εξετάσεις που έγιναν και εχθές κατά την επίσκεψη του στο ίδιο νοσοκομείο.

Πότε θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη

Ο προγραμματισμός είναι να βγει το αργότερο αύριο και να αναχωρήσει το Σαββατοκύριακο για την Κωνσταντινούπολη.

Από το περιβάλλον του λένε ότι δεν υπάρχει ανησυχία, ήταν ένα πρόβλημα που το γνώριζε και το στεντ θα έμπαινε κάποια στιγμή, ήταν ευκαιρία λοιπόν όπως αναφέρουν μιας και είναι στην Νέα Υόρκη με τα καλύτερα νοσοκομεία να αντιμετωπιστεί εδώ αυτό το πρόβλημα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε πολύ καλή διάθεση το πρωί και ενδεικτικό της γενικότερα καλής κατάστασης της υγείας του είναι ότι το πρόγραμμα του έγινε κανονικά και είχε μια σημαντική επαφή καθώς συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, με τον οποίο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με το Δημαρχείο ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν και το θέμα των φυλετικών και των κοινωνικών διακρίσεων.