Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Γιώργος Τοπκάρογλου, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στις πυρκαγιές του καλοκαιριού τα οποία δεν του επιτρέπουν να εργαστεί, ωστόσο περιμένει ακόμα τη σχετική αποζημίωση.

«Είχε καεί το σπίτι μου στη Ζήρεια Αχαΐας. Στην προσπάθειά μου για να σώσω ό,τι μπορούσα είχα ανέβει στη στέγη, υποχώρησε, έπεσα μέσα, και έχω εγκαύματα τρίτου βαθμού στο χέρι, και δευτέρου βαθμού στο αριστερό κομμάτι του σώματός μου. Όταν έφτασα στο σημείο η φωτιά μόλις είχε σβήσει, δεν είχε περάσει η πυροσβεστική, και είδα μια αναζωπύρωση και ανέβηκα στη στέγη να τη σβήσω. Η στέγη έβραζε από μέσα, και με το βάρος μου υποχώρησε και έπεσα μέσα», περιέγραψε ο κ. Τοπκάρογλου.

«Έμεινα τρεις βδομάδες στο νοσοκομείο. Τα εγκαύματα στο υπόλοιπό μου σώμα έχουν κλείσει, το πρόβλημα είναι με το χέρι μου γιατί δεν μπορώ να εργαστώ. Έχω συνεργείο αυτοκινήτων, είμαι μηχανικός αυτοκινήτων», εξήγησε.

«Ανακοίνωσαν στις 11 Αυγούστου ότι όσοι εγκαυματίες έχουν νοσηλευτεί το ελάχιστο 48 ώρες στο νοσοκομείο, δικαιούνται να πάρουν 6.000 αποζημίωση από τον ΟΠΕΚΑ, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα. Ήμασταν 7 εγκαυματίες. Ο ένας απεβίωσε. Έχουμε μείνει έξει που δικαιούμαστε αυτά τα 6 χιλιάδες ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ», συνέχισε.

«Για το σπίτι τα μόνο χρήματα που έχουμε πάρει είναι 12.000 ευρώ για την οικοσκευή. Αυτά τα πήραμε πολύ άμεσα», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν μπορώ να εργαστώ. Ο γιατρός μου, μου λέει ότι θα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια για πλήρη αποκατάσταση. Το γάντι που φοράω, θα το φοράω υποχρεωτικά για 2 χρόνια. Θα χρειαστεί και άλλο ένα χειρουργείο», τόνισε ο κ. Τοπκάρογλου.

«Εγώ είμαι ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ΕΦΚΑ δεν μου έδωσε καμία αποζημίωση γιατί δεν το θεωρεί εργατικό ατύχημα, γιατί έγινε εκτός εργασίας. Δεν μπορεί, όμως, να κόψει την εισφορά μου να μην πληρώνω; Πώς θα μπορέσω να πληρώσω την ασφάλεια αν δεν εργάζομαι;», αναρωτήθηκε ο ίδιος κλείνοντας.