Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Καραϊσκάκη, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη κόντρα στους Γερμανούς για να επιστρέψουν στην κορυφή του γκρουπ και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο γι’ απευθείας πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για τον πολύ μεγάλο αγώνα της Πέμπτης και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πορτογάλος προπονητής έχει αποφασίσει για τους δέκα βασικούς και είναι «ανοιχτή» μια θέση.

Όχι ότι δεν υπάρχει κι εκεί φαβορί, αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε και την σημερινή προπόνηση, ώστε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Η θέση που «παίζεται» είναι αυτή την στιγμή στο ένα άκρο της επίθεσης και όλοι αναμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την σημερινή προπόνηση, για να δουν αν τελικά ο Μαρτίνς θα κάνει την έκπληξη που σκέφτεται.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα παίξει με διάταξη 4-3-3 και Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός θα είναι στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού κι απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο παίκτης που θα παίξει στο ένα «φτερό» της επιθετικής διάταξης.

Ίσως ο εξτρέμ που θα επιλέξει ο Μαρτίνς να είναι για πολλούς έκπληξη, όχι όμως για τον Πορτογάλο τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδος.

Θα είναι ο Ονιεκούρου; Θα είναι ο Ρόνι Λόπεζ ή ίσως  ο Βαλμπουενά; Ο Μαρτίνς έχει «ζυγίσει» την κατάσταση και θ’ αποφασίσει μετά την σημερινή προπόνηση.

Τι θέλει λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς από την ομάδα του; Μα ασφαλώς ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για να εκμεταλλευτεί την δυναμική που δίνει στην ομάδα του το Καραϊσκάκη.

Η Άιντραχτ είναι μια καλή ομάδα και οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά πως αν πάρουν βαθμό ή βαθμούς στο Φάληρο θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει τη νίκη και να φτάσει τους εννιά βαθμούς στο γκρουπ και αν τα καταφέρει τότε όλα θα είναι στο χέρι του στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, έχοντας μάλιστα εντός έδρας την Φενέρ και εκτός την Αντβέρπ.

Πρέπει λοιπόν οι ερυθρόλευκοι να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να πιέσουν την αντίπαλό τους. Η Άιντραχτ έχει προβλήματα στην αμυντική της γραμμή κι αυτές τις αδυναμίες καλείται να εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα.

Σε ότι αφορά την κατάσταση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, όλα δείχνουν ότι ο διεθνής μέσος δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών, καθώς έχει ακόμα ενοχλήσεις.

Θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια στην σημερινή προπόνηση, αλλά το πιθανότερο είναι να μην καταφέρει να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι.