Κορωνoϊός – Δωρεάν rapid test στα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test για τη διάγνωση του κορoναϊού στα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού ενισχύει ο Δήμος Αθηναίων διευρύνοντας τις υπηρεσίες του.

Δωρεάν rapid test προσφέρεται στους δημότες Αθηνών πλέον και στα Δημοτικά Ιατρεία. Ο Δήμος δημιουργεί ένα δίκτυο πλήρους κάλυψης σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας  «ανοίγοντας» την υπηρεσία των δωρεάν τεστ στα έξι σημεία όπου λειτουργούν τα Δημοτικά Ιατρεία, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αυτήν την πρωτοβουλία και στις οχτώ Λέσχες Φιλίας της πόλης (Αγίου Παύλου, Παγκρατίου, Μεταξουργείου, Κολοκυνθούς, Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Κυψέλης, Αμπελοκήπων).

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ τα ειδικά τεστ (αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα) θα διενεργούνται στα Δημοτικά Ιατρεία κατόπιν ραντεβού, στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος δημότης θα πρέπει αρχικά να επικοινωνεί με το Δημοτικό Ιατρείο που εξυπηρετεί τη γειτονιά του και να ενημερώνει το προσωπικό για την κατάστασή του, ώστε να αξιολογείται -βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ- η ανάγκη για τη διενέργεια του rapid test.

Το ραντεβού για το τεστ θα κλείνεται σε περιπτώσεις ευπαθών ομάδων, σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων ή σε περίπτωση έκθεσης με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία διενεργούνται τα δωρεάν rapid test είναι τα εξής:

  • 1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο. Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3626587
  • 2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου. Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ. Τηλέφωνο: 210 9239865
  • 3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα. Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών. Τηλέφωνο: 210 3427513
  • 4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός. Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110. Τηλέφωνο: 210 5121921
  • 5ο Δημοτικό Ιατρείο – Πατήσια. Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4. Τηλέφωνο: 210 2015510
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk