Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου που θα αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες, από 18 ετών και άνω, να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για να προχωρήσει ο κόσμος στην τρίτη δόση, η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Και ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην  τρίτη δόση του εμβολίου για όλες τις ηλικιακές ομάδες, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που αρνείται να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού εξακολουθούν να είναι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

 Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς

Όσο για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαν να πειστούν προκειμένου να εμβολιαστούν, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις το 1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα πειθόταν από την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, με ένα 14% να απαντά πως θα έλεγε «ναι» στο εμβόλιο αν είχε περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα 8%, που απάντησε πως θα το σκεφτόταν εάν το προτείνουν… άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται.