«Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με την οποία σχολίασε την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και ειδικά τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για την πανδημία.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός ΜΕΘ».

Στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει για τα όσα δήλωσε στο MEGA ο πρωθυπουργός: «Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης».

Και χαρακτηρίζει ως «μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού» την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους, όπως γίνεται παντού, «γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος».

Με λίγα λόγια, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητά, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του».