Ο γκαλερίστας Ταντέους Ρόπακ, όπως και ο Ζαν-Γκαμπριέλ Μιτεράν, είναι στενοί φίλοι του μεγαλοεφοπλιστή, μεγαλογαιοκτήμονα Ντίντη Ευπαλίδη. Ο πρώτος μάλιστα συνήθιζε να τον συμβουλεύει γύρω από εικαστικές επιλογές στη διάρκεια γευμάτων μέσα στην πετρόκτιστη αυλή της κατοικίας του στην Υδρα. Οι αγαπημένες αυτές συνήθειες «μεταφέρθηκαν» εδώ και κάποια καλοκαίρια σε κήπους στολισμένους με… παπαρούνες που φέρουν σε αυτές του Γουόρχολ στο Πόρτο-Beverly-Χέλι.

Οι παπαρούνες στον καμβά διάσημων εικαστικών αλλά και τα λουλούδια σε κατακόκκινο φόντο του Τσίγκου. Ο Ντίντης Ευπαλίδης κατορθώνει να συνδυάζει υπέροχα τον Αντι με τον Τσίγκο, τον Κουνς με τον Κρίστιαν Ρόζα. Το κλασικό με το μοντέρνο και ένα touch από τα ογκώδη γλυπτά του Φερνάντο Μποτέρο. Το μεγαλύτερο βρίσκεται στον κήπο του.

Γνωστός πολιτικός ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο mansion Ευπαλίδη αναρωτήθηκε φωναχτά για το τι ακριβώς γίνεται όταν βρέχει. Οι σταγόνες βροχής μπορεί να καταστρέψουν τη μαγική «χοντρή» γυναίκα του κολομβιανού γλύπτη; Κανείς δεν απάντησε. Μικροκαμωμένη σύζυγος βιομηχάνου «τυλιγμένη» στον κύκλο διαμαντιών De Beers και αυτό της… ματαιοδοξίας έλεγε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και διακριτικοί.

Είναι δυνατόν κάποια μέλη της κυβέρνησης να επισκέπτονται μέχρι αργά και να πίνουν τα ποτάκια τους στα restaurant bars των βορείων προαστίων; Ποτάκια και… φιστικάκια και σολομάκια στα ψωμάκια. Κάποιος άλλος σχολίαζε ότι σε γεύματα, ας πούμε, επαγγελματικά, παραμένουν ως αργά. Οταν οι περισσότεροι έχουν φύγει. Μάλλον οι ίδιοι έπρεπε να αναχωρούν πρώτοι. Superbe!