Δεν έχουν τέλος τα αρνητικά ρεκόρ στη χώρα μας, καθώς όπως φαίνεται τα κρούσματα κοροναϊού σήμερα θα είναι ακόμη πιο ψηλά από χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα σήμερα θα φτάσουν τις 6.000 με τις προβλέψεις των ειδικών να βγαίνουν αληθινές πιο νωρίς απ΄όσο και οι ίδιοι περίμεναν.

Σημειώνεται πως χτες, Δευτέρα, σημειώθηκε ακόμη ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς ξεπεράσαμε τις 5.000 μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιδεινώνεται.

Μισή ώρα μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση τόσο της επιτροπής επιδημιολόγων όσο και της Ολομέλειας της Επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τα νέα μέτρα στην κυβέρνηση.

Σε πρώτο πλάνο τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η Επιτροπή και η κυβέρνηση θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες και τις κόκκινες περιοχές.

Συγκεκριμένα αναμένονται:

  • Περισσότεροι περιορισμοί σε ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ
    Παραδείγματος χάριν οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.
  • Αύξηση του testing σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
  • Αύξηση του testing στους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα

Στο τραπέζι είναι και:

  • Απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους σε θέατρα, κινηματογράφους
  • Επιπλέον testing για την είσοδό τους σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες