Κοινή δράση για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία των συνόρων Ελλάδας και Βουλγαρίας, που αποτελούν και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αποφάσισαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βουλγαρίας και υπουργού Εσωτερικών, Μπόικο Ροσκόφ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στη Σόφια.

Διμερής συνεργασία γαι την ασφάλεια

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα την Βουλγαρία μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Ροσκόφ.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και την κοινή δράση κατά όλων των μορφών διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως στη λεγόμενη «Βαλκανική Οδό».

Επίσης, συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης αστυνομικών και τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την προστασία των συνόρων τους, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών και την πρόληψη των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ