Μια ακόμη αθλητική γιορτή, το 3ο «ΟΠΑ Run»,  αγώνας δρόμου που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 φοιτητές, μέλη του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής και running teams, οι οποίοι αντάμωσαν «Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως», στο 3ο ΟΠΑ Run. Ο αγώνας, ο οποίος αποτέλεσε και φέτος συνδιοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, εντάσσεται στο πρόγραμμα εθελοντισμού του Ιδρύματος «AUEB Volunteers» και αποτελεί την πιο μαζική κοινωνική δράση του.

Για 3η χρονιά, στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς τους πολίτες, μαζί με την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος, το ΟΠΑ Run, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου, εστίασε στην ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ΟΠΑ Run υποστήριξαν εθελοντικά 100 φοιτητές και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Το μήνυμα του ΟΠΑ Run, όπως δήλωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος καθηγητής  Δημήτρης Μπουραντώνης, είναι «να καταστεί το Πεδίον του Άρεως ξανά πνεύμονας ζωής και πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας και για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου». Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, έδωσε τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές και υποστήριξε ότι «θα αυξηθούν οι δράσεις που θα προάγουν την άθληση, την υγεία σε συνδυασμό με τη γνώση».

Απο την πλευρά του, υφυπουργός Παιδείας  Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής του κέντρου της Αθήνας και το ΟΠΑ Run αποδεικνύει τη στενή σχέση του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία. Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις».

Στην αθλητική εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρύτανης του ΕΜΠ, οι αντιπρυτάνεις του ΟΠΑ και πλήθος κόσμου.