Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Τρίτη, με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις περιοχές των Επτανήσων και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Θράκης, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου.

Στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, όπως και στα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Στο νότιο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι καλύτερος, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα, στους 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία και στα νησιωτικά τμήματα από 20 έως 24 βαθμούς.

Τοπικές βροχές περιμένουμε για την Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα είναι άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση από την Τετάρτη

Μέσα στην Τετάρτη, όμως, ο καιρός βελτιώνεται για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα της επικράτειας και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ίσως και στη Θράκη, αλλά εξασθενημένες.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει φθάνοντας στους 22 βαθμούς στα βόρεια και στους 26 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες, ενώ θα έχουμε καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν στους 23 βαθμούς στα βόρεια, 26 στα κεντρικά και 28 στα νότια τμήματα της χώρας.