Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου είπε ότι όσοι περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι.

«Οργανώνουμε την άμυνα της χώρας απέναντι στην πανδημία. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κοροναϊού εδώ και δύο χρόνια. Την αντιμετωπίζουμε με πράξεις και όχι με αφορισμούς και παχιά λόγια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ερωτηθείς σχετικά με τη λήψη πρόσθετων μέτρων εξαιτίας της έκρηξης στον αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Οικονόμου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχώς εξετάζει την κατάσταση.

«Εξετάζουμε προσαρμογές με βάση την ένταση της πανδημίας. Οι όποιες αλλαγές θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ακόμα ότι θα σταλούν το επόμενο διάστημα SMS σε ανεμβολίαστους.

«Προσπαθούμε με κάθε διαθέσιμο μέτρο  να πείσουμε περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για ενίσχυση του συστήματος Υγείας».