Άλλη μια επετειακή ημέρα για τον Ολυμπιακό η σημερινή, καθώς σαν σήμερα το 2007 υποδέχτηκε τη Λάρισα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και κατέκτησε το Super Cup, το οποίο ήταν και το τελευταίο που διεξήχθη στην Ελλάδα.

Οι τότε πρωταθλητές Ελλάδας Ερυθρόλευκοι κόντρα στους Βυσσινί, οι οποίοι τη σεζόν 2006-2007 είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 2-1 στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό.

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε νικητές τους Πειραιώτες, οι οποίοι με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους επιβλήθηκαν με 1-0 της Λάρισας, την οποία καθοδηγούσε ο Γιώργος Δώνης.

Σκόρερ της αναμέτρησης ο «πιστολέρο» Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική σέντρα του Σοϊλέδη και με δυνατή κεφαλιά στο 39′ χάρισε ακόμα ένα τρόπαιο στον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια, το 4ο των Ερυθρόλευκων στην εν λόγω διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεμονής): Σηφάκης, Αρτσούμπι, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πάντος, Σοϊλέδης (77′ Γκαλέτι), Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Νούνιες (76′ Βασιλογιάννης), Κωνσταντίνου, Μήτρογλου

ΑΕΛ (Δώνης): Κηπουρός, Κατσιαρός, Φέρστερ, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας (46′ Αλεξάνδρου), Μπαχράμης (57′ Μουνιόθ), Βεργώνης (46′ Κυριακίδης), Κόζλεϊ, Λαμπρόπουλος, Πάρα

Επί τη ευκαιρία της σημερινής επετείου, πάμε να θυμηθούμε τις άλλες 3 φορές που ο Ολυμπιακός πήγε στον τελικό και πανηγύρισε το Super Cup:

Ολυμπιακός-Καστοριά 4-3 (29/5/1980)

Η πρώτη φορά ήταν πριν από 41 χρόνια, το μακρινό 1980, όταν και πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά η συγκεκριμένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Τότε αντίπαλος των Πειραιωτών στον τελικό, που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης, ήταν η Καστοριά, σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το άθλημα. Το τελικό σκορ 4-3. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο με 2-0 (δύο γκολ του Άλστρομ), για να μειώσουν προσωρινά οι Καστοριανοί στο 70′, πριν ο Ξανθόπουλος κάνει το 3-1 ένα λεπτό αργότερα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν τελειώσει, η εξαιρετική τότε Καστοριά, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο τη χρονιά εκείνη, σόκαρε τον Ολυμπιακό με δύο γκολ από το 76’ μέχρι το 82′. Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με γκολ του Κοκολάκη στο 84′ κατέκτησαν το παρθενικό τους Super Cup.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0 (29/8/1987)

Ο τελικός διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν του τότε Κυπελλούχου ΟΦΗ με 1-0  χάρη στο γκολ του Πέτρου Ξανθόπουλου.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-1 (29/8/1992) 

Το 1992 οι Πειραιώτες βρήκαν στο δρόμο τους την ΑΕΚ, την οποία κέρδισαν με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Αλεξανδρής είχε ανοίξει το σκορ στο 31′, με τον Μπατίστα να φέρνει το ματς στα ίσα για την Ένωση τρία λεπτά μετά (34′). Μετά, όμως, ανέλαβαν δράση οι Τσαλουχίδης – Καραπιάλης, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας το τρίτο τρόπαιο στους Ερυθρόλευκους.