Στα τέλη Νοεμβρίου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα συνολικά ποσά που έχουν εισπράξει 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες από την υλοποίηση των επτά κύκλων επιστρεπτέων προκαταβολών αλλά και εκείνων που πρέπει τελικά να επιστρέψουν ανάλογα με το πόσο μειώθηκε ο τζίρος τους το 2020.

Μέσω των επιστρεπτέων 600.000 δικαιούχοι έλαβαν 8,3 δισ. ευρώ. Βάσει υπολογισμών από το συνολικό ποσό θα επιστραφούν 2,5 – 3 δισ. ευρώ. Αυτό διότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εντάσσονται σε εκείνες τις κατηγορίες που από το σύνολο της επιστρεπτέας που έλαβαν θα επιστρέψουν τελικά το 25% ή το 33%.

Ειδικότερα, το 28% των επιχειρήσεων-επαγγελματιών θα επιστρέψουν το 25%, το 39% των μικρομεσαίων-επαγγελματιών θα επιστρέψουν το 33% και ένας στους τρεις θα επιστρέψει το 50%. Το τελικό ποσό θα μειωθεί ακόμη περισσότερο για εκείνους που θα επιστρέψουν το σύνολο του ποσού έως τα τέλη του 2021 κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15% επί του επιστρεφόμενου ποσού. Οσοι αποφασίσουν να εξοφλήσουν σε δόσεις, αυτό θα τρέξει από τον Ιανουάριο του 2022 και σε βάθος 5ετίας.

Η αναζήτηση των ποσών θα γίνει με τους κωδικούς Τaxisnet στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr) και θα βρίσκονται στην ενότητα «βεβαιωμένες οφειλές».

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριάκης που κυκλοφορεί