Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, με τη… συνδρομή της άσπρης βούλας. Σε ένα παιχνίδι που τα βρήκε σκούρα για 67 λεπτά κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Δικέφαλος κατάφερε να επικρατήσει τελικά με 4-1, ευστοχώντας δύο φορές από το σημείο του πέναλτι. Άνοιξε ξανά η Θύρα 4 μετά από 1,5 χρόνο, ενώ δεν έλειψε η ένταση έξω από την Τούμπα πριν το παιχνίδι μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων και των ΜΑΤ.

Με 4-3-3 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια ήταν η τετράδα στην άμυνα. Στα χαφ οι Σβαμπ, Καντουρί και Αουγκούστο ο οποίος βρισκόταν λίγο πιο μπροστά, με τον Ζίβκοβιτς δεξιά, τον Μπίσεσβαρ αριστερά και τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Απόλλωνας ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Κότσαρη στο τέρμα. Μπαξεβανίδης, Τουτουρίμα, Λισγάρας και Ντομίνγκες ήταν στην άμυνα, Φατιόν και Φάμπρι στα χαφ, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Παμλίδη, Μαρτίνες και Τσιλούλη από πίσω του.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ, άμεση απάντηση του Απόλλωνα.

Μόλις στο 3′ ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τουτουαρίμα στον Τέιλορ και δύο λεπτά μετά ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα και να ψάχνει το δεύτερο γκολ αλλά μία στιγμή αδράνειας στην άμυνά του ήταν αρκετή για τον Απόλλωνα. Ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα, ο Τέιλορ κοιμήθηκε ενώ και ο Πασχαλάκης έκανε λάθος έξοδο, με τον Παμλίδη να πετάγεται ανάμεσά τους και να κάνει το 1-1 με κεφαλιά.

Πίεση ΠΑΟΚ αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε για το 2-1, παίζοντας κυρίως από τα άκρα αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει κλασική ευκαιρία. Στο 25′ και ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια ο Αουγκούστο έκανε το σουτ αλλά ο Κότσαρης έδιωξε εντυπωσιακά. Ο ΠΑΟΚ κέρδιζε αρκετά στημένα γύρω από την περιοχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» χωρίς να απειλεί και στο 43′ είχε την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι από την ωραία κίνηση και σέντρα του Μπίσεσβαρ να φεύγει έξω.

Στο ίδιο μοτίβο και… παρά λίγο 2-1

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49′ ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 2-1 αλλά ο Ιωαννίδης έβγαλε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ. Πέντε λεπτά μετά ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Καντουρί αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ καθώς στη σέντρα του Σβαμπ έχει βρει με την πλάτη την μπάλα ο Σφιντέρσκι και βγάζει εκτεθειμένο τον Μαροκινό.

Λύτρωση με Σφιντέρσκι και μετά «καταιγίδα»

Στο 67′ ήρθε τελικά το γκολ. Από πάσα του Καντουρί ο Σφιντέρσκι έκανε ωραία κίνηση και σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή για το 2-1. Μόνο ο ΠΑΟΚ υπήρχε από εκείνο το σημείο και μετά στο γήπεδο και κατάφερε να πετύχει ακόμη δύο γκολ. Στο 72′ ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά από φάουλ του Ζίβκοβιτς έκανε το 3-1 και στις καθυστερήσεις με πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ και εκτέλεσε εύστοχα ο Αουγκούστο, διαμορφώθηκε και το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (74’ Κούρτιτς), Καντουρί (77’ Μουργκ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (84’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (77’ Ακπομ).

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας (62’ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Φατιόν, Κάστρο, Μαρτίνες (62’ Ματέι), Τσιλούλης (85’ Σαχλί), Παμλίδης (77’ Φαν Λα Πάρα) , Ιωαννίδης (85’ Ντάουντα).