Μέσα από τα χέρια του έχασε το παιχνίδι με τον Φράνσις Τιαφό ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 1-0 σετ, αλλά και 3-0 games στο τρίτο, όμως δεν κατάφερε να «κλείσει» το παιχνίδι και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Αμερικανό (6-3, 3-6, 4-6).

Ο Στέφανος αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που πραγματοποιείται στη Βιέννη και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο στη φετινή σεζόν.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους μέχρι το 3-2, όταν ο Στέφανος πίεσε τον Τιαφό και κατάφερε να κάνει το μπρέικ. Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-2 και λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-2. Ο Αμερικανός μείωσε σε 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς σέρβιρε σωστά και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Φράνσις Τιαφό ανέβασε την απόδοσή του και έδειχνε να πατάει καλύτερα στο κορτ. Όπως και στο πρώτο σετ, μέχρι το 4-3 οι δύο τενίστες κρατούσαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους. Στο 8ο game όμως ο Αμερικανός πίεσε και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Στέφανου, μετά από τρία μπρέικ πόιντς. Στη συνέχεια σέρβιρε και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς έκανε μπρέικ στο δεύτερο game και στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 3-0.

Σε εκείνο το σημείο όμως τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τον Αμερικανό να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και τον Ελληνα τενίστα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ο Τιαφό μείωσε σε 3-1 και με break σε 3-2, ενώ στη συνέχεια ο Στέφανος έχασε δύο break points, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να κάνει το 3-3.

Στο 7ο game τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Στέφανο, καθώς ο Τιαφό έκανε μπρέικ και βρέθηκε στο 4-3, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-3. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Αμερικανό, με τον Τιαφό να φτάνει στο 6-4 και στην ολική ανατροπή.