Για μια «πολύ διαφορετική Ελλάδα» από αυτή που γνώρισε την τελευταία δεκαετία η Ανγκελα Μέρκελ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στον Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ ως ο όγδοος έλληνας πρωθυπουργός με τον οποίο συνομίλησε επί της καγκελαρίας της και έκανε σύντομη ανασκόπηση όσων συνέβησαν επί της καγκελαρίας της σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού περιείχε πολλές αναφορές και μηνύματα στην Τουρκία, με τον κ. Μητσοτάκη να αφήνει αιχμές για την ευρωπαϊκή στάση κατά το παρελθόν.

«Συχνά, η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία. Είναι καιρός οι ευρωπαϊκές αρχές να μετουσιωθούν σε ευρωπαϊκή πολιτική, και κυρίως σε ευρωπαϊκή πρακτική απέναντι σε όσους την προσβάλλουν γιατί ‘οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους’» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας πως η Αθήνα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ούτως ώστε να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις

Περισσότερα σε λίγο…