Σοκάρει και συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ωριμότητα και τη δύναμη που αντιμετωπίζει τον Γολγοθά που ανεβαίνει.

Μιλώντας  στο MEGA μία ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση με το βιτριόλι που της κατέστρεψε τη ζωή, η Ιωάννα μιλά για τα συναισθήματά της, την έρευνα που συνεχίζεται για τους συνεργούς της Έφης, τους φόβους της και την καθημερινή μάχη που δίνει για τη βελτίωση της ζωής της.

Δείχνοντας μεγαλείο ψυχής δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει και να γίνει προστάτιδα γυναικών που υποφέρουν, ενώ παραδίδει πολύτιμο μάθημα ζωής και δύναμης δηλώνοντας «Θα κυνηγήσω τους στόχους και τα όνειρα μου παράλληλα με την ίασή μου».

Το στοιχείο δε που συγκλονίζει ακούγωντας την Ιωάννα να μιλά είναι ότι έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής της, της βλάβης που έχει υποστεί η υγεία της, των πραγμάτων που έχασε για πάντα, αλλά παρόλα αυτά είναι έτοιμη να παλέψει όχι μόνο για τη δική της ζωή, αλλά και για τη βελτίωση της ζωής ανθρώπων που υποφέρουν.

Ανακουφισμένη από τη δικαστική απόφαση, αλλά…

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλώντας στο MEGA επανέλαβε ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου, νιώθει δικαίωση και ανακούφιση.

Ωστόσο σημείωσε πως ο φόβος αν και μετριάστηκε δεν έχει φύγει, εκφράζοντας την ανησυχία της για τους συνεργούς της δράστριας.

Σταθερός φόβος δε με τον οποίο ζει πλέον είναι αυτός για την επόμενη ημέρα, για το αύριο.

«Ήταν μια σημαντική ημέρα, γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος. Μου αποδεσμεύει το μυαλό μου, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους μου και στα όνειρά μου» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, υπογραμμίζοντας ότι η ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν μια ημέρα που ένοιωσε ανακούφιση.

«Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους συνεργούς και νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Και βέβαια ο φόβος για το αύριο υπάρχει ακόμα στο μυαλό, όμως το αντιμετωπίζω με τους δικούς μου ανθρώπους» σημείωσε η Ιωάννα.

Υπήρχαν συνεργοί

Όπως είπε η Ιωάννα η ύπαρξη συνεργών φαίνεται από τη δικογραφία και από τα όσα έχει πει η αστυνομία, ενώ η ίδια δεν έχει εικόνα για το ποιοι μπορεί να είναι.

«Δεν είναι το πιστεύω το δικό μου, είναι πράγματα που μου έχουν πει από την Αστυνομία και από τα στοιχεία της δικογραφίας» ήταν η χαρακτηριστική απάντησή της όταν ρωτήθηκε αν είναι πεπεισμένη ότι η δράστρια είχε συνεργούς.

«Όποτε προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο, εγώ έχω την ίδια έκπληξη εδώ και ένα χρόνο, όποτε μου λένε ένα νέο στοιχείο από τις έρευνες» σημείωσε η Ιωάννα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πιθανόν να είναι δύο οι συνεργοί της καταδικασμένης δράστριας.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι έτοιμος να δεις τον «δολοφόνο»

Για τη διαδικασία της δίκης και για το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο κοντά με τη δράστρια, η Ιωάννα είπε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για τέτοιες καταστάσεις. Η διαδικασία, όπως είπε, ήταν πολύ δύσκολη, ιδίως η πρώτη μέρα.

Ωστόσο κατάφερε να επικεντρωθεί στα σημαντικά, στον λόγο που βρέθηκε εκεί.

Στο τέλος, όπως είπε, φάνηκαν οι προθέσεις και ο χαρακτήρας και από τις δύο πλευρές.

«Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όσο και να το είχα συζητήσει με τους δικούς μου και τον ψυχίατρό μου. Δεν είχα ιδέα και γω πως θα αντιδράσω, σίγουρα σε οδηγεί το ένστικτό σου. Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, ήταν αρκετά τα λεπτά της ταχυκαρδίας και της έντασης» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την πρώτη φορά που αντίκρυσε την δράστρια της επίθεσης στο δικαστήριο.

«Ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος μπορώ να επικεντρώνομαι στα σημαντικά, και το σημαντικό εκείνη τη στιγμή ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί» συμπλήρωσε.

Θα παλέψω για την υγεία μου και τα όνειρά μου

Για την επόμενη μέρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είπε ότι θα επικεντρωθεί στην υγεία της και στην ίασή της για την οποία έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει και θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τους στόχους και τα όνειρά της.

Ένα από αυτά είναι να βοηθήσει ανθρώπους και γυναίκες που υποφέρουν.

Απολύτως συνειδητοποιημένη για το τι έχει συμβεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορώ να πατήσω πόδι στη ζωή μου, αποφασισμένη όμως να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να τα καταφέρει.

«Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να πατήσω pause στη ζωή μου, μέχρι να τελειώσει η αποκατάστασή μου. Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσω να κάνω πράγματα στη ζωή μου, πράγματα της καθημερινότητας» πρόσθεσε.

«Απλά θα πρέπει να βρω καινούριους τρόπους να κάνω κάποια πράγματα μετά την επίθεση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς» συμπλήρωσε.