Υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων και εν μέσω σφοδρής διαμάχης, στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα όπου έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά ένας 18χρονος.

Η ανακρίτρια θα αποφασίσει αν θα κρίνει προφυλακιστέους ή όχι τους επτά άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ υπάρχει ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για σοβαρά επεισόδια στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας σε όλους τους αστυνομικούς και κυρίως τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Παράλληλα, υπάρχει εντολή για ισχυρή φύλαξη και συχνές περιπολίες γύρω από αστυνομικά τμήματα και αστυνομικούς στόχους.

Τέλος, έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας να μην επιτραπεί να κλείσει δρόμος από συγκέντρωση ατόμων.

«Χάθηκαν» στην επικοινωνία ΕΛΑΣ και ΔΙΑΣ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κ. Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας, σχετικά με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που ήρθαν στο «φως» για την αιματηρή καταδίωξη.

«Το ηχητικό αποτελεί εργαλείο και για εμάς να συμπεράνουμε πράγματα αλλά και για τη δικαστική διερεύνηση των πραγμάτων. Δεν βλέπω να προκύπτει από το ηχητικό αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης οργανώνει μια επιχείρηση μέσω του ασύρματου. Υπάρχουν και αστυνομικοί που παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα. Δεν βάλατε την πιθανότητα να μην αγνόησαν την εντολή του κέντρου, αλλά να μην άκουσαν» είπε ο κ. Ντούμας.

«Σε ό,τι αφορά την εντολή του Κέντρου που θα έπρεπε να γίνει σεβαστή, είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ αδιανόητο να άκουσαν και να μην εκτέλεσαν την εντολή του Κέντρου. Από το ηχητικό συμπεραίνεται και επιβεβαιώνεται ότι δεν άκουσαν. Εκείνοι που δεν άκουσαν ήταν πλησίον του οχήματος. Δεν λέει κανείς ότι “ελήφθη το σήμα σου Κέντρο”. Αποδεικνύεται από το ηχητικό ότι δεν άκουσαν» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, υποστήριξε ότι «εκπαιδεύονται σχεδόν καθημερινά. Βιώνουν τη μεγαλύτερη εκπαίδευση στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι παραμύθι ότι μένουν στην αρχική εκπαίδευση των δύο μηνών. Θα κριθεί ο συντονισμός και οι εντολές που δόθηκαν από το Κέντρο» κατέληξε.