Με τα ερωτήματα για το τι συνέβη στην φονική καταδίωξη στο Πέραμα να παραμένουν αρκετά και κρίσιμα για τις ενέργειες της Αστυνομίας η ανακρίτρια θα μεταβεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο δεύτερος 16χρονος Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο, προκειμένου να πάρει την απολογία του.

Ο νεαρός έχει τραυματισμεί αλλά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι Αστυνομικοί

Νωρίτερα και μετά από μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για το θάνατο του 16χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς και θα μεταβεί απόψε στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα.

«Ο 14χρονος που παραδόθηκε δεν είναι αυτός που διέφυγε»

Όσο αφορά τον 14χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να καταθέσουν και στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση τόσο των επτά αστυνομικών όσο και των δύο ανηλίκων Ρομά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ