Η ιατρική φροντίδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε και γι’ αυτό κατέληξε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, δήλωσε ο πρώην δικηγόρος του θρύλου του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Ματίας Μόρλα, μιλώντας για το θάνατό του.

«Τα ιατρικά λάθη και η έλλειψη φροντίδας οδήγησαν τον Ντιέγκο στο θάνατο» τόνισε σχετικά ο Μόρλα, μετά την τρίωρη κατάθεσή του στον εισαγγελέα, που διερευνά τα αίτια του χαμού του φημισμένου άσου.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει ανακρίνει ήδη τον προσωπικό ιατρό και έμπιστο του κορυφαίου αργεντινού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, το νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρακολουθούσε το διάσημο Αργεντινό.

Αυτός ήταν ο συντονιστής για την ανάρρωση του Μαραντόνα, σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι (με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας), σε μια γειτονιά στα προάστια του Μπουένος Άιρες, όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 πέθανε μόνος του, στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Στις αρχές Μαΐου μια έκθεση εμπειρογνωμόνων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά και ηπατικά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογική επιδείνωση και εθισμό στο αλκοόλ και στα ψυχοτρόπα φάρμακα, πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 60 ετών.