Την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού, μετά τη συγχώνευση τμημάτων καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του σχολείου με κινητοποιήσεις και τα παιδιά με αποχή από τα μαθήματα, είχαν χαρακτηρίσει ως υγειονομικά παράλογη την απόφαση σύμπτυξης τριών τμημάτων της Α` τάξης Γυμνασίου σε δύο, καθώς οι αίθουσες είναι πιο μικρές από αυτές σε άλλα σχολεία και δεν αερίζονται επαρκώς γιατί πολλές έχουν μικροσκοπικά παράθυρα.

Δυστυχώς, οι φόβοι τους για διασπορά του κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν, αφού, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 6ου Γυμνασίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες (25/10), εντοπίστηκαν στο σχολείο 9 κρούσματα κοροναϊού.

Μέχρι να γίνει η συγχώνευση των τριών τμημάτων και από την αρχή του σχολικού έτους, σε ολόκληρο το σχολείο υπήρχε μόλις ένα κρούσμα, γεγονός που σύμφωνα με τους γονείς αποδεικνύει ότι η απόφαση σύμπτυξης ήταν επικίνδυνη για το συγκεκριμένο σχολείο που είναι κτιριολογικά ακατάλληλο να εξασφαλίσει υγειονομικά αποδεκτές εκπαιδευτικές συνθήκες, εν μέσω μάλιστα νέας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Από τα συνολικά εννέα κρούσματα, τα οκτώ αφορούν μαθητές της Α` τάξης, στην οποία έγινε και η συγχώνευση και το ένα, μαθητή της Β` τάξης. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία μήπως υπάρξουν και άλλα κρούσματα τα οποία ανεβαίνουν παντού και για το σχολείο μας ακόμη πιο πολύ, που έχει μικρές αίθουσες και αυλή» λέει.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του ασκεί δριμεία κριτική προς το υπουργείο Παιδείας ενώ μετά τον εντοπισμό των εννέα κρουσμάτων, ζητάει από τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση στο υγειονομικό πρόβλημα που δημιούργησε η συγχώνευση τμημάτων.