Η Φώφη Γεννηματά πολέμησε γενναία την αρρώστιά της και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι και συνέχιζε να πορεύεται δυναμικά, όπως λένε όλοι όσοι βρίσκονταν κοντά της.

Όπως αποκαλύπτουν οι συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά είχε έγνοια την ενότητα της παράταξης.

«Η Φώφη ήξερε ότι θα έφευγε», λέει μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νικήτα Κακλαμάνη, βουλευτής ΝΔ.

Περιγράφοντας την σχέση του με την οικογένεια Γεννηματά, σημειώνει:

«Η πρώτη επαφή μου με την οικογένεια Γεννηματά ήταν το 1983. Ο πατέρας της ήταν υπουργός Υγείας τότε και η πρώτη μας συνάντηση ήταν επεισοδιακή λες και ξέραμε όμως ότι μέσα από αυτήν τη συνάντηση θα γεννιόταν μια σχέση αλληλοσεβασμού».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ο γιατρός της γυναίκας του Γιώργου Γεννηματά και μητέρας της Φώφης, όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

«Έτσι μπήκα κατά κάποιον τρόπο στην οικογένεια Γεννηματά».


Όπως σημειώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης:

«Η Κάκια ποτέ δε με ρώτησε ‘πως πάω’. Εκείνο που την ενδιέφερε και με ρωτούσε, ήθελε να τη βεβαιώσω, και φυσικά της έλεγα ψέματα, αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια. Έτσι γνώρισα και τη Φώφη σε πολύ νεαρή ηλικία».

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξαιτίας αυτής της σχέσης που είχε αναπτύξει με την οικογένεια Γεννηματά, δεν μπόρεσε ποτέ να τη «δει ως πολιτικό αντίπαλο», αφού και η σχέση του με την ίδια τη Φώφη ήταν στενή.

Μάλιστα, όπως λέει, πριν υποβληθεί ο ίδιος σε επέμβαση για αφαίρεση καρκίνου από το παχύ έντερο, «το προηγούμενο βράδυ με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει κουράγιο για την επόμενη ημέρα. Μου έλεγε ‘έκανες το τσεκ απ, δεν παίζουμε με τον καρκίνο Νικήτα’, γιατί ήξερε ότι ήμουν αμελής».

Σοκ προκαλεί η διατύπωση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η Φώφη Γεννηματά γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασής της, παρόλο που δεν την είχε μοιραστεί με τον κύκλο της.

«Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Ήξερε, μπορεί να την έκρυβε από όλους, αλλά ήξερε τη βαρύτητα της νόσου», καταλήγει.