Σκληρή γλώσσα κατά των εκπαιδευτικών χρησιμοποίησε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγορώντας τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες για «κουτοπονηριές» προκειμένου να ακυρώσουν στην πράξη την αξιολόγηση.

«Η δεύτερη επισήμανση αφορά τις εμμονές μιας Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Αναφέρομαι στα φασόν κείμενα που θέλουν να ακυρώσουν στην πράξη την αξιολόγηση. Τέτοια κείμενα δεν συνιστούν αξιολόγηση» είπε ο κ. Οικονόμου διαμηνύοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ενώ κάλεσε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να αλλάξουν στάση.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάνω από 8300 σχολεία έχουν προχωρήσει στην πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στη «στροφή των νέων στα δημόσια ΙΕΚ» και έκανε λόγο για «δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης». «Αποδεικνύεται ότι οι απόφοιτοι λυκείου στρέφονται στην επεαγγελματική κατάρτιση και θέλουν γνώση για επαγγλεματική αποκατάσταση» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης σε ότι αφορά τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σημείωσε ότι είχαν δοθεί 1000 άδειες ενώ τώρα είναι πάνω από 3.000, για τις οποίες ωστόσο άδειες εκπαιδευτικών είπε ότι τις δικαιούνται.

Η κάλυψη των κενών σημείωσε ο κ. Οικονόμου αντιμετωπίζεται με την πρόσληψη αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι έχουν δρομολογηθεί 5,5 χιλιάδες προσλήψεις ενώ την Παρασκευή ξεκίνησε η διαδικασία για 2000 αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.