Η κόντρα για την προοδευτική διακυβέρνηση καλά κρατεί, με τους υποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους.

« Προοδευτική κυβέρνηση για να γίνει πρέπει να έχει αριθμούς. Το ΚΚΕ την αρνείται, η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Ο Βαρουφάκης την αρνείται η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Εγώ λέω ότι αν είμαι η επιλογή του κόσμου που θα έρθει στις 5 Δεκεμβρίου η άρνηση θα έρθει από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι και πεντακάθαρη, σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εργάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας εξορμήσεις ανά την επικράτεια. Πρώτος σταθμός δεν αποκλείεται να είναι η εκλογική του περιφέρεια, η Αχαΐα.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός στο Ολυμπία Φόρουμ μίλησε για ανάγκη αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης προς την πράσινη μετάβαση.

«Η μετάβαση αυτή πρέπει να είναι ιδιοκτησία του πολίτη. Να είναι συμμέτοχος να παίρνει μέρος στην αποφάσεις που θα πάρουμε ως πολιτεία μέσα από διαβούλευση, μέσα από την καθημερινή συμμετοχή. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να πάμε σε μια συμμετοχική κοινωνία. Και τα κόμματα πρέπει να είναι. Εγώ το πιστεύω και για το δικό μας. Συμμετοχικό κόμμα. Συμμετοχή του πολίτη».

Η υποψηφιότητα Παπανδρέου μπορεί να λειτουργήσει ως αποφασιστικός καταλύτης για ολόκληρο το κομματικό σύστημα δηλώνει ο Γιώργος Καμίνης στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

«Συγχρόνως εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θα έχουμε πια καταστήσει σαφές το ποιοι είμαστε και το κενό περιεχομένου ερώτημα ‘με ποιον θα πάτε’ θα έχει χάσει πλέον κάθε σημασία».

Προτεραιότητά μου δεν είναι να συγκυβερνήσω ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ, ξεκαθαρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παρότι δεν έκανε ρητή αναφορά, μίλησε ξανά για προοδευτική διακυβέρνηση.

Συναντήσεις με βασικούς υποστηρικτές του για οργανωτικά θέματα έχει ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ επόμενη στάση στην προεκλογική εκστρατεία του Χάρη Καστανίδη είναι η Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.