‘Εβδομη αγωνιστική μέρος δεύτερο με αρκετά ενδιαφέροντα ματς και ένα μεγάλο ντέρμπι κορυφής. Τέσσερα παιχνίδια ολοκληρώνουν το πρόγραμμα την Κυριακή, με το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ να είναι αυτό που κλέβει την παράσταση.

Στις 16:00 ο Βόλος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στη δεύτερη θέση με 13 βαθμούς. Ο Σέρχιο Αραούχο προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και είναι κανονικά στην αποστολή, όπως και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Βέβαια ο Αργεντινός επιθετικός πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει βασικός ενώ ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γέβτιτς αλλά και τον Κώστα Γαλανόπουλο. Από την άλλη, για τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Κότνικ που έχει υποστεί θλάση.

Την ίδια ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης θα φιλοξενεί τον Παναιτωλικό και θέλει δεύτερη σερί νίκη μετά το διπλό επί της Λαμίας. Εκτός για τους «κίτρινους» είναι οι Μπεναλουάν και Χαΐροβιτς ενώ ο Σάσα είναι στην αποστολή μετά το πειθαρχικό παράπτωμά που υπέπεσε, όπως και ο Σάκιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ουκ ολίγα προβλήματα καθώς για διάφορους λόγους δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χουχούμη, Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα, αλλά και στους μακροχρόνια απόντες Περέιρα και Λιάβα.

ΟΦΗ και Λαμία κοντράρονται στο «Γεντί Κουλέ» στις 18:15 με τους Κρητικούς να έχουν αρκετά προβλήματα αφού δεν θα αγωνιστούν οι Διαμαντής και Γρίβας που είναι ανέτοιμοι αλλά και οι Ουές, Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης και Στάικος. Αντίθετα, στην αποστολή είναι ο Λυμπεράκης.  Για τους φιλοξενούμενους, οι Τζανετόπουλος και Ελευθεριάδης είναι εκτός.

Τέλος, στις 20:30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής το οποίο όμως θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες κερκίδες λόγω της τιμωρίας των Πειραιωτών. Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε 24 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έχοντας ουσιαστικά όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει η σημαντική επιστροφή του Κρέσπο αλλά και του Σοάρες ενώ θα απουσιάσουν και πάλι οι Κούρτιτς και Τέιλορ.

Πρόγραμμα κι αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Οκτωβρίου

Ατρόμητος – Ιωνικός 0-1
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1

Κυριακή 24 Οκτωβρίου

16.00: Άρης – Παναιτωλικός (NS2)
16.00: Βόλος – ΑΕΚ (COSMOTE SPORTS TV 1)
18.15: ΟΦΗ – Λαμία (COSMOTE SPORTS TV 2)
20.30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (NS PRIME)