Νίκη – θρίλερ στην παράταση για τον Ολυμπιακό (96-90) – Αγωνία για Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός έχασε στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Ηρακλή τον Παπανικολάου, είδε τον Γηραιό να επιστρέφει από το -16 και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά εκεί ήταν πιο ψύχραιμος και με το τελικό 96-90 διατήρησε το αήττητο μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Basket League.

Νίκη – θρίλερ στην παράταση για τον Ολυμπιακό (96-90) – Αγωνία για Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός έχασε στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Ηρακλή τον Παπανικολάου, είδε τον Γηραιό να επιστρέφει από το -16 και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά εκεί ήταν πιο ψύχραιμος και με το τελικό 96-90 διατήρησε το αήττητο μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Basket League.

Η «έξοδος» του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονική και το Ιβανώφειο έκρυβε δυσκολίες. Οι ερυθρόλευκοι είδαν τον Κώστα Παπανικολάου να αποχωρεί από τον αγώνα λίγα δευτερόλεπτα μετά το τζάμπολ με χτύπημα στο γόνατο και τον Ηρακλή να αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να «πεθάνει» και χρειάστηκαν την παράταση για να φύγουν με το διπλό (96-90) και να κάνουν το 4Χ4 στη Basket League.

O τραυματισμός του Έλληνα φόργουορντ έδειξε ανησυχητικός, με το μέγεθός του να προσδιορίζεται μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της και σίγουρα έπαιξε ρόλο και επηρέασε το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα στον αγώνα με τον Γηραιό.

Ο Ηρακλής ερχόταν στο παιχνίδι μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνας σε αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς σε πρωτάθλημα και FIBA Europe Cup, ενώ δεν είχε ξεχάσει και την 35αρα που έφαγε στο κεφάλι στο παιχνίδι κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση επικρατώντας με 90-55.

Κάπως έτσι το «κυανόλευκο» σύνολο εμφανίστηκε μεταμορφωμένο στο παρκέ, με τον Στέργιο Κουφό που βρισκόταν στις κερκίδες και αναμένεται από αύριο να πιάσει δουλειά, να μένει απόλυτα ευχαριστημένος.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και με μικρό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο πήγε τη διαφορά στους 16 (36-52). Ο  Ηρακλής όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ με buzzer beater του Παπαδάκη έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (78-78), για να «πέσει« ηρωικά στο τέλος με 96-90 και να παραμείνει χωρίς νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 24 πόντους (7 – 10 δίποντα, 2 – 7 τρίποντα, 4 – 4 βολές), ενώ Ντόρσεϊ (13π.), Φαλ (12π.) και Λαρεντζάκης (10π.)ήταν επίσης διψήφιοι για τους νικητές, οι οποίοι έχουν μπροστά τους τη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» στην EuroLeague, όπου και θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ τις Άλμπα Βερολίνου (26/10, 21:00) και Φενέρμπαχτσε (28/10, 21:00).

Για τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Αγραβάνης με 22 πόντους (7 – 11 δίποντα, 2 – 4 τρίποντα, 2 – 2 βολές, 11 ριμπάουντ) και Ντάγκλας με 20 (5 – 6 δίποντα, 3 – 10 τρίποντα, 1 – 3 βολές). Επόμενο παιχνίδι για τον Γηραιό είναι απέναντι στη Μόρναρ Μπαρ για την 3η αγωνιστικής του FIBA Europe Cup.

Τα πρώτα δυόμιση λεπτά του αγώνα ήταν άγονα, με καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Φαλ δημιούργησε σκορ, με τον Λιντς να τον μιμείται στην επόμενη επίθεση.

Οι δύο σέντερ διαμόρφωσαν το αρχικό 4-4 στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού, με τον Ηρακλή να σουτάρει με 2/6 και τον Ολυμπιακό με 2/8 εντός παιδιάς, ενώ ο Γηραιός κέρδιζε και δεύτερες επιθέσεις μέσα από τα τρία επιθετικά ριμπάουντ στο ίδιο διάστημα.

Ο Αγραβάνης με πέντε σερί πόντους έκανε το 9-4 για τους γηπεδούχους, αλλά οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν άμεσα, πηγαίνοντας συνεχώς την μπάλα κοντά στο καλάθι και τον Φαλ, ο οποίος τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 8 πόντους.

Σκορ περιόδου ήταν το 13-15, που διαμορφώθηκε με το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού δια χειρός Λούντζη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 7/16 σουτ και τον Ηρακλή 4/13, ενώ τα λάθη αποτέλεσαν «πληγή» για αμφότερους, τελειώνοντας με πέντε ο καθένας στα πρώτα δέκα λεπτά.

Η ανταγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Ντάγκλας (11π. στο πρώτο μέρος) και Αγραβάνη (10π. στο πρώτο μέρος) να κρατάνε τον Ηρακλή κοντά στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό τους, αλλά οι βιαστικές επιλογές τους που οδηγούσαν σε λάθη (9 σε 20΄), δεν τους επέτρεψαν να αποκτήσουν μια διαφορά ασφαλείας.

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους να επιστρέφουν στο παιχνίδι, παρά το -7 που βρέθηκαν (29-36) 1:30΄ πριν το ημίχρονο χάρη στο τρίποντο του πολύ θετικού Λούντζη (9π. σε 15΄ στο πρώτο ημίχρονο). Ο Ντάγκλας βρήκε με τη σειρά του στόχο πίσω από τα 6,75 και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-36.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του Ιβανωφείου για το δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πατήσει το γκάζι και να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας που θα τον οδηγήσει σε μια εύκολη νίκη. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της περιόδου κατάφερνε στο 100% τον στόχο του, με τον Σλούκα, ο οποίος παρότι ήταν αμφίβολος πήρε κανονικά λεπτά συμμετοχής, να κάνει με τρίποντο το 36-52 (26΄).Πολλοί θα πίστεψαν πως η σεμνή τελετή έλαβε… τέλος, αλλά ο Ηρακλής αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και παίρνοντας βοήθεια από τον Χαριτόπουλο (6π. στο τρίτο δεκάλεπτο) και Γούλντριτς (7π. στο τρίτο δεκάλεπτο), έριξε αρχικά τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων, κλείνοντας ένα δεκάλεπτο που υπέπεσε σε 7 λάθη και δέχθηκε 27 πόντους, στο -9 (54-63).

Ωστόσο, το καλύτερο το φύλαγε την τέταρτη περίοδο, εκεί όπου ξεκίνησε με σερί 9-0, ισοφαρίζοντας σε 63-63. Ο Γηραιός ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού, με τους πρώτους πόντους των ερυθρόλευκων να έρχονται 5:55΄ πριν το τέλος με βολές του Σλούκα (63-65). Ο Ντάγκλας έδωσε με τρίποντο το προβάδισμα στους γηπεδούχους (68-65), με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ντέρμπι μέχρι το τέλος του.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τέσσερις (72-76), 5¨ πριν το τέλος, χάρη στην ψυχραιμία των Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ από την γραμμή των βολών, αλλά με τρίποντο του Λιντς και buzzer beater του Παπαδάκη, ο Γηραιός έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (78-78).

Εκεί, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, αλλά με το σκορ στο 83-83, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 (83-90, 1:28΄ πριν το τέλος) και μπόρεσαν να φύγουν για δεύτερη φορά φέτος με το διπλό από την έδρα του Ηρακλή, επικρατώντας με 96-90.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr