Απίστευτη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε ό,τι ήθελε στο «Όλντ Τράφορντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετέτρεψε σε υγεινό περίπατο το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Premier League, διαλύοντας τους «Κόκκινους Διαβόλους» με το ανεπανάληπτο 5-0!

Οι Reds ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι από το ξεκίνημα έως τη λήξη της αναμέτρησης και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μο Σαλάχ, έφτασαν σε μια ιστορική νίκη που τους ανεβάζει στη 2η θέση με 21 βαθμούς, και βρίσκονται στο -1 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Ο Αιγύπτιος έκανε… τα πάντα στο ματς (3 γκολ, 1 ασίστ) και κατέρριψε ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος Αφρικανός σκόρερ της Premier League με 107 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ντιντιέ Ντρογκμπά που σταμάτησε στα 104!

Όσο για τη Γιουνάιτεντ, η οποία παρέμεινε στην 7η θέση με 14 βαθμούς, αυτή είναι η βαρύτερη εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ σε αγώνα πρωταθλήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή κίνηση από τους οπαδούς των γηπεδούχων, οι οποίοι αποχώρησαν μαζικά μετά το 5ο γκολ της Λίβερπουλ!

Η ομάδα του Κλοπ έκανε φοβερό ξεκίνημα στο ματς, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 5′ με τον Κεϊτά. Ο Σαλάχ έκανε την κάθετη στον Κεϊτά κι αυτός από κοντά, νίκησε τον Ντε Χέα με ιδανικό πλασέ για το 1-0 των Reds.

Λίγο αργότερα, η Λίβερπουλ διπλασίασε τα τέρματά της.Στο 13′, μετά από δημιουργία του Αλεξάντερ Αρνολντ, ο Ζότα με κοντινή προβολή έκανε το 0-2 για τους Reds.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μο Σαλάχ, ο οποίος το πήρε… πάνω του και πέτυχε χατ-τρικ!

Στο 38′ ο Αιγύπτιος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Κεϊτα, ο οποίος έκανε την πάσα από τα δεξιά και ο Αιγύπτιος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις καθυστερήσεις σκόραρε ξανά. Μετά από κόντρες στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον 29χρονο επιθετικό, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε ξανά τον Ντε Χέα και έγραψε το 0-4.

Η… παράσταση του Σαλάχ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, εκεί όπου η Λίβερπουλ δεν κατέβασε το… πόδι από το γκάζι, παρόλο που δεν ήταν τόσο παραγωγική όσο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αιγύπτιος, λοιπόν, ολοκλήρωσε τη σπουδαία του εμφάνιση και πέτυχε χατ-τρικ στο 50′. Βγήκε ξανά απέναντι στον Ντε Χέα (μετά από πάσα του Χέντερσον) και τον εκτέλεσε για άλλη μια φορά, σημειώνοντας το 0-5.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στο 52′ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ η Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες καθώς ο Πογκμπά αποβλήθηκε στο 60′ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (46’ Πογκμπά), Φερνάντες (63’ Καβάνι), Ράσφορντ (63’ Νταλότ), Ρονάλντο

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (64’ Τσάμπερλεϊν), Χέντερσον, Μίλνερ (27’ Κέρτις Τζόουνς), Σαλάχ, Φιρμίνο (74’ Μανέ), Ζότα.