Μεγάλη εμφάνιση για την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν σαρωτική κόντρα στην Σιμόνα Χάλεπ, επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και πανηγύρισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Kremlin Cup.

Η Μαρία θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου (14:00,με την Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα (Νο37) η οποία επικράτησε με 2-0 της Σαμπαλένκα, ενώ αυτός θα είναι ο 7ος ημιτελικό της Σάκκαρη κατά την διάρκεια του 2021.

Η 26χρονη είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις και έβγαλε αντίδραση όταν η Χάλεπ προσπάθησε και πάλι να μπει στην διεκδίκηση του ματς.

Η Σάκκαρη κατέκτησε το πρώτο σετ σε μόλις 57 λεπτά, ενώ με την ίδια φόρα ξεκίνησε και το 2ο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε ακόμα και 5-1, ενώ είχε την ευκαριά στο 7ο game να τελειώσει την υπόθεση νίκη.

Ωστόσο, η Χάλεπ ξεκίνησε την αντεπίθεση της, και μείωσε σε 5-4, εκμεταλλεύοντας τα λάθη της συμπατριώτισσα μας. Ωστόσο, η Σάκκαρη, δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 10ο game κατάφερε να πάρει το παιχνίδι και παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Kremlin Cup.