Ο Ολυμπιακός μετά το πολύ καλό ξεκίνημα στη Euroleague και τις 3 νίκες σε 4 παιχνίδια, έχει μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι ερυθρόλευκοι τεστάρουν τις δυνάμεις τους με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που έχει το ίδιο ρεκόρ (3-1) και θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Η πανίσχυρη στην έδρα της ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των πλέι οφ και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για να κάνει ένα σπουδαίο βήμα για την είσοδο στην οκτάδα. Η ΤΣΣΚΑ, έχει σημαντικά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τόρνικε Σενγκέλια, ενώ αμφίβολος είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Σημαντικό είναι ότι θα κάνει ντεμπούτο ο πολύπειρος NBAer, Κένεθ Φαρίντ, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει τα «κενά» στη θέση «5».

Ο Ολυμπιακός θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους από την πλευρά του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ψάχνει ένα μεγάλο διπλό. Οι γηπεδούχοι έχουν ως τώρα την 4η καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα με 82,3 πόντους μέσο όρο, ενώ οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έχουν την πιο αποτελεσματική άμυνα στην Ευρωλίγκα, με 63,2 πόντους παθητικό.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).