Το παιχνίδι βρίσκεται στο 36ο λεπτό. Εχει σταματήσει για φάουλ στον χώρο του κέντρου. Και ξαφνικά η κάμερα πηγαίνει πάνω στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πηγαίνει διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή, ενώ παράλληλα παίρνει εντολή να βγει άμεσα από το γήπεδο. Το πρόσωπό του είναι γεμάτο αίματα! Ο παίκτης του Ολυμπιακούς εκνευρισμένος δείχνει τον Κρίστιαν Γιάκιτς και λέει στον διαιτητή και στον 4ο ότι τον χτύπησε.

Από τον πάγκο του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται. Ζητούν να γίνει εξέταση του VAR. Ένα μάτι δεν ανοίγει τυχαία, χωρίς να έχει συμβεί κάτι. Αμηχανία στο γήπεδο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ πηγαίνει στον 4ο διαιτητή και του εξηγεί ότι πρέπει να γίνει χρήση του VAR. Μάταια. Η γερμανική τηλεόραση δεν δείχνει ριπλέι. Κανείς δεν δείχνει να θέλει να εξετάσει μια φάση. Σαν να μην αιμορραγεί ο παίκτης του Ολυμπιακού. Σαν να τον χτύπησε ένα φάντασμα.

Ο Ελ Αραμπί βγαίνει από το γήπεδο αιμόφυρτος. Το φρύδι του έχει σκιστεί. Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος του κάνει δύο ράμματα, για να σταματήσει την αιμορραγία και να μπορέσει να συνεχίσει. Ο διαιτητής και το VAR, σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, συνεχίζουν το παιχνίδι. Σαν μην χτύπησε κάποιος τον Ελ Αραμπί, αλλά ο… τυφώνας που αναμενόταν να χτυπήσει τη Φρανκφούρτη!

Ο Μαροκινός ήταν έξαλλος στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα. Ελεγε στους διαιτητές και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι δέχθηκε αγκωνιά από τον Κροάτη μέσο της Αϊντραχτ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ότι ο Γιάκις τον χτύπησε και στην πλάτη. Η φωτογραφία από τα αποδυτήρια, με τα ράμματα, αλλά και το βιντεάκι μα τις… χαρακιές στην πλάτη, μένουν για να μας θυμίζουν μια φάση-φάντασμα. Που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει στην αποβολή του παίκτη της Αϊντραχτ, αλλά τελικά είναι σαν μην συνέβη ποτέ!


Αντίστοιχη και ακόμη πιο περίεργη φάση, εκείνη του 56ου λεπτού. Ο Ρέαμπτσιουκ μπαίνει στην περιοχή της Αϊντραχτ από δεξιά. Κάνει κίνηση προς την μπάλα με το κεφάλι. Ο Τούτα τον κλοτσάει στεγνά. Στο κεφάλι! Και ο διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς, εκ Πορτογαλίας ορμώμενος, δείχνει… κόρνερ. Το πιο ενδιαφέρον. Κόρνερ δείχνει και το VAR. Παρά το γεγονός ότι η φάση είναι ξεκάθαρη. Και γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη στο ριπλέι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της γερμανικής ομάδας κλότσησε τον Ρέαμπτσιουκ στο πρόσωπο. Αρα πέναλτι. Κι όμως. Οι Πορτογάλοι είδαν κόρνερ!

Ναι, ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος από την Αϊντραχτ το βράδυ της Πέμπτης. Ναι, με βάση τον τρόπο που έπαιξε έπρεπε να χάσει. Αλλά η δικαιοσύνη ενός αγώνα δεν κρίνεται μόνο από την απόδοση των παικτών. Αλλά και από το εάν παίρνει ο καθένας αυτό που αξίζει. Και η προσέγγιση της διαιτητικής τετράδας σε δύο κομβικές φάσεις, με το σκορ αρχικά στο 1-1 και εν συνεχεία στο 2-1, έπαιξε τον ρόλο της στο παιχνίδι. Εκτός κι αν μια «πνιγμένη» αποβολή και ένα «πνιγμένο» πέναλτι, δεν παίζουν ρόλο…