«Με την Μέρκελ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό των ελληνογερμανικών σχέσεων» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επίσκεψή στης στην Αθήνα στις 28-29 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η για 16 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας έχει ταυτίσει την πορεία της με τις μεγάλες αλλά και δύσκολες στιγμές της Ευρώπης και εξέφρασε το σεβασμό του προς την κα Μέρκελ με αφορμή το γεγονός ότι ήταν η τελευταία της παρουσία σε ευρωπαϊκό συμβούλιο και επεσήμανε σχετικά με το ρόλο της στα ευρωπαϊκά πράγματα ότι η διαμόρφωση συναινέσεων είναι αναγκαία για να λαμβάνει αποφάσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε έχει η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ ότι η λιτότητα που επεβλήθη ήταν πάνω από αυτό που άντεχε η ελληνική οικονομία.

«Τιμώ την ευθυκρισία της, η ίδια έχει πει πως σε κάποιες στιγμές ζήτησε πολλά από τους Έλληνες, την ίδια ώρα όμως και σε άλλες περιόδους δεν άκουσε τους υπουργούς της και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της Ελλάδος στην ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.