Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety, τρομερή τραγωδία συνέβη σε κινηματογραφικό σετ στο Νέο Μεξικό, όταν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν «Rust, ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος την κινηματογραφίστρια / διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα. Το δυστύχημα έγινε όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε  με ψεύτικο πιστόλι (prop gun) το οποίο χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

 

Η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού στο Αλμπεκέρκι όπου και πέθανε. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο της Σάντα Φε Κρίστους Στ. Βίνσεντ όπου γίνονται προσπάθειες για την ανάρρωσή του.

 

Η αστυνομία της Σάντα Φε δεν έχει προβεί σε συλλήψεις ενώ προς το παρόν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη της Σάντα Φε η υπόθεση παραμένει «ανοιχτή και ενεργή».  

 

Απόφοιτη του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου το 2015, η Χάτσινς είχε δουλέψει σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους πριν αναλάβει την διεύθυνση φωτογραφίας της ταινίας «Archenemy» το 2020. Θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του τομέα της.